Strategie Lab

Je hebt je hogere ambitie en visie voor ogen, maar toch komen jij en je bedrijf onvoldoende vooruit. Misschien ging het tot op heden als vanzelf maar loop je nu vast, wat zijn weerslag heeft op je motivatie en vertrouwen. Het besef dat een andere aanpak en strategie nodig is om weer resultaat te boeken, groeit. Hoe kom je weer concreet van A naar B? Hoe stuur je bij op de momenten dat het nodig is en pak je de regie over de situatie?

Tijdens het Strategie Lab zoomen we in op de ambities die je hebt als ondernemer en brengen we je (weer) in beweging. We definiëren je ambities en maken concreet hoe je dit gaat realiseren. We zorgen ervoor dat je de energie en de focus op het juiste punt richt. Zo ontwikkel je een concreet plan en leer je om zelf koers te houden en bij te sturen wanneer dit nodig is.

 
 

Gestructureerd werken aan de strategie van je bedrijf

 
 

Menig ondernemer krijgt ermee te maken: een periode ging het als vanzelf, maar nu loop je vast. 

De succesvolle aanpak en strategie die je tot op heden hanteerde, werkt niet langer. Je merkt dat de resultaten achter beginnen te blijven, waarbij de exacte oorzaak in eerste instantie niet duidelijk is. Het voelt alsof je de koers en de regie begint te verliezen. Je vertrouwen neemt af.

Menig ondernemer houdt in zo'n situatie vast aan het bekende en de tot op heden succesvolle strategie in de hoop dat de resultaten weer zullen herstellen. De echte urgentie en bewustwording voor verandering komen vaak later en soms zelfs té laat, wanneer het bedrijf echt in de problemen komt.

Je weet dat een andere strategie en aanpak nodig is. Maar hoe realiseer je dat?

Je realiseert je dat een koerswijziging nodig is om de hogere doelen van je bedrijf te (blijven) bereiken. Vaak zijn het niet de doelen die je dient te wijzigen, maar de strategie en de aanpak hoe je de bestaande doelen kunt bereiken. Daarbij is het belangrijk dat je uitzoomt om het grotere plaatje voor ogen te krijgen, de regie weet te pakken en concreet maakt hoe je een vernieuwde aanpak gaat realiseren.

Een hernieuwde strategie en aanpak geven je weer het vertrouwen en de energie om vooruit te komen.

Tijdens het Strategie Lab definiëren we samen je ambitie en maken van daaruit concreet hoe je dit gaat realiseren. We bepalen de (vernieuwde) strategie en de aanpak om je doelen te bereiken. Je krijgt de tools in handen om te anticiperen op verandering, zodat je in de toekomst flexibel bent om zelf bij te sturen wanneer dit nodig is.

Na onze samenwerking heb je super scherp wat je gaat doen om je bedrijf verder op koers te brengen, werk je vol vertrouwen aan je bedrijf en voel je een enorme drive om je plannen om te zetten in concrete resultaten.

Heb je interesse in het Strategie Lab? Neem dan contact op en ik vertel je graag meer...

 
 
In m’n hoofd zitten doorlopend ideeën om te groeien. Wat ik lastig vind is ideeën vertalen naar concrete plannen. Het Business Model Canvas helpt mij om een hele wirwar aan ideeën rustig te laten landen. Ik heb nu veel duidelijker voor ogen wie en wat ik nodig heb en welke stappen ik als eerste moet zetten om m’n plannen uit te voeren.
— Jeroen Schalk, mediabureau
 

_DSF2939.jpg