Posts in Business Model Canvas
Hoe maak je een strategisch plan dat je helpt om de juiste keuzes te maken?

Wat je ambities ook zijn, het begint met dromen over de toekomst. Dit is misschien wel de meest relaxte fase in de ontwikkelingscyclus van je bedrijf. Je wilt misschien een ander type klant aanspreken, nieuwe producten ontwikkelen of zelf een hele koersverandering doorvoeren waardoor je locatie onafhankelijk kan werken.

Als je niet uitkijkt blijf je te lang hangen in die droom fase. Misschien herken je dat wel. Dat het je gaat frustreren als je ontdekt dat je al 3 jaar lang diezelfde droom hebt over het veranderen van je bedrijf, maar je nog dagelijks in een totaal andere werkelijkheid zit.

In dit blog vertel ik je hoe je met behulp van het Business Model Canvas van die droom een strategisch plan maakt, zodat je makkelijker de juiste keuzes maakt in de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Read More
Waarom voor het ontwikkelen van je bedrijf niet een eenvoudig stappenplan beschikbaar is

Een bedrijf is een complex web, óok als je het in je eentje runt. Het bestaat namelijk uit meerdere series verweven en verbonden processen, systemen en informatie die invloed op elkaar hebben. Het is niet mogelijk zomaar een enkel component eruit te lichten als taak, een probleem of een oplossing. Je hebt te dealen met dynamische situaties. Door dat web te analyseren lukt het je problemen hieruit te filteren.

Read More
Het Business Model Canvas in een notendop

Het Business Model Canvas is een multifunctionele tool die voor elk type onderneming uitermate geschikt is om die backbone van je bedrijf te definiëren. Als zelfstandig ondernemer heb jij toch ook graag zélf de touwtjes in handen? Na vandaag weet jij hoe! In dit artikel deel ik de basis van het Business Model Canvas met je. Door het Business Model Canvas te gebruiken krijg je eenvoudig grip op je huidige situatie en neem je meer regie over je toekomst.

Read More