Waarom je onvoldoende energie haalt uit je ondernemerschap

 

Veel zelfstandigen hebben eens hun baan achter zich gelaten, de vrijheid tegemoet. Op zoek naar meer plezier en energie in hun werk. Ze zijn gaan ondernemen om het werk op hun eigen manier te kunnen doen. Misschien is dat ook wel jouw weg geweest? De weg via de KVK naar meer vrijheid en met meer plezier je werk doen.

Toch lukt het niet iedereen om daadwerkelijk vrijheid en plezier te ervaren. Wel zo af en toe, maar níet in die mate waarin je dit het liefste ziet. En dat is jammer. Je zet niet voor niets een dappere stap om je baan en je zekerheid achter je te laten.

Hoe komt het dat je, ondanks dat jij je eigen agenda beheert, niet meer vrijheid ervaart? Wat zorgt ervoor dat je niet zoveel plezier hebt in het ondernemen als dat je eigenlijk zou willen? Zou het eigenlijk wel kunnen, doen waar je blij van wordt en je geld verdienen tegelijkertijd? Ik denk het wel.

Waarom je onvoldoende energie haalt uit je ondernemerschap1.jpg

Onderneem jij volgens de oude manier van werken?

Ik neem je in dit blog mee in een andere manier van ondernemen. Eentje die niet je klant maar jou zelf op nummer 1 zet. Want hier zit de crux als het gaat om vrijheid ervaren en plezier hebben in je werk. Misschien heb je wel je baan achter je gelaten, maar nog niet het ‘oude denken’ als het gaat om werkplezier.

Op school moest je extra sommen maken om te zorgen dat je rekenen onder de knie zou krijgen. Je moeder ging je extra overhoren voor je proefwerk Duits, zodat de kans op een voldoende groter werd. Je zette er een extra tandje bij om te zorgen dat je niet achter bleef bij je collega’s in het team.

Meer doen. Harder werken. Met als verwachting betere resultaten te halen. Het begint al op school en later ook in je werk. Het is dus logisch dat je dit waarschijnlijk ook toepast in je ondernemerschap. Harder werken, meer uren draaien, extra trainingen volgen in de hoop op meer succes.

Zakelijk succes door het optimaal benutten van je talenten

Zakelijk succes is de combinatie van je goed voelen en je geld verdienen. Want je hebt immers niets aan bakken met geld als je naast je werk geen energie meer hebt om iets met dat geld te doen.

Om je goed te voelen, doe je dingen waar je energie van krijgt. Het beste resultaat krijg je als je werkt op een gebied waar je persoonlijke interesses liggen en je plezier beleefd aan wat je doet. Talenten zitten precies op dat kruispunt en gaat erover hoe je iets doet.

Talent is het hebben van een unieke gave, een natuurlijke aanleg. Talent wordt zichtbaar in elke activiteit die moeiteloos gaat en die je voldoening geeft. Als je doet waar je goed in bent, dan vliegt de tijd. En dan laad je je batterijen op.

Maar aan talent heb je pas iets, als je hier bewust vanuit werkt. Elk persoon heeft een unieke mix aan talenten, maar je gebruikt ze niet per se allemaal. Talent komt pas tot z’n recht in de juiste omgeving of context en met het juiste gedrag dat bij dat talent past.

Het kennen van je talent is cruciaal als je met plezier aan je bedrijf wilt werken. Want jouw bedrijf kan je op ontzettend veel manieren inrichten. En dus ook op een manier die aansluit bij wie jij bent en wat je goed kunt.

Je kunt juist als ondernemer je eigen context creëren. Een context die past bij jouw talenten. Hier staan eigenlijk weinig ondernemers bij stil. We richten ons bedrijf in op een manier die het meest voor de hand ligt of zoals we kennen van collega ondernemers.

Staat je klant, of jijzelf op nummer 1?

Optimaal gebruik maken van je talenten als ondernemer doe je door je business model in te richten met jezelf als vertrekpunt. Niet je klant. Niet de markt. Wel jezelf als basis voor de verdere ontwikkeling van jouw bedrijf. Als je dit doet, dan krijg je als vanzelf meer energie en plezier in het ondernemen.

Dat je nog niet zo bewust bent van je talenten is niet heel gek. Je wordt niet zomaar bewust van iets dat je zonder moeite doet. Laat staan dat je het ook nog als waardevol bestempeld en je klanten ervoor laat betalen.

Want weet je nog, die de oude manier van harder werken? Daarin is het ook zo dat werken je moeite moet kosten en dat het moet zwaar zijn. Dan pas mag het werk genoemd worden. Dan pas is het belangrijk. Maar eigenlijk is het raar om er in deze tijd nog aan vast te houden. In de tijd dat er voldoende ruimte is om je werk in te richten op een manier dat past bij wie je bent en hoe jij het beste tot je recht komt.

Door te kiezen voor je talenten en je business model hierop aan te passen, zorg je ervoor dat het ondernemen steeds beter past bij wie je bent. Dat het steeds minder moeite kost.
Of, andersom gezegd, dat je er steeds meer energie van krijgt en plezier aan beleefd. Zonder dat het je minder geld oplevert. Want je talenten zijn waardevol voor anderen. Anderen kiezen jou juist omdat jij bent wie je bent en werkt op de manier zoals jij doet. We doen nu eenmaal zaken met mensen.

En als jij vanuit jouw talenten werkt, dan zet je ook nog eens in op maximaal onderscheidend vermogen. We bezitten namelijk allemaal een unieke mix aan talenten. Er is niemand zoals jij. De kunst is om hierop in te zetten en je talenten ten volle te benutten zodat jij groeit als ondernemer.

Business_Model_Canvas_CanvasLab-1.jpg

Herontwerp je business model vanuit jouw talenten

Elk talent komt zoals gezegd, het beste tot z’n recht in een specifieke context. Als zelfstandig ondernemer heb je het voordeel ten opzichte van een werknemer dat jij zelf de context bepaald. Jij kiest zelf. Jij staat aan het roer en kunt daarom een business model ontwerpen die volledig in lijn ligt met jouw unieke mix aan talenten.

Het is een oude manier van denken dat je een ideale klant omschrijft en dan pas je product of dienst definieert. Jij kiest hoe jij je werkt het liefste doet. Jij kiest hoe jij met klanten wilt omgaan. Jij kiest hoe jouw producten, jouw dienstverlening het beste tot z’n recht komt.

Ook kan je op basis van jouw talenten kiezen welke vorm van marketing het beste je past. We hebben allemaal een natuurlijke manier van overtuigen en als we die kennen en benutten, maken we het onszelf een stuk makkelijker om ons te profileren naar de buitenwereld toe.

Als je op deze manier je bedrijf inricht en je ondernemerschap ontwikkelt, zal je de energie weer voelen stromen. Dit is waarschijnlijk de vrijheid die je zocht toen je aan het ondernemers avontuur begon.

Talent gedreven ondernemen is revolutionair en vrij onbekend

Werken vanuit je natuurlijke kracht, je natuurlijke talenten is nog vrij onbekend. In het huidige onderwijs is er gelukkig al veel meer aandacht voor talentontwikkeling. Maar de scholen die op basis hiervan het onderwijs inrichten is nog flink in de minderheid.

Het bedrijfsleven is ook nog lang niet zover om op een andere manier te kijken naar het ontwikkelen van mensen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar de meeste bedrijven kijken voornamelijk naar wat het bedrijf nodig heeft en benutten niet de individuele talenten optimaal. Het vergt nogal een shift in hoe we denken en doen. De beleidsbepalers van nu zijn mensen die volgens de oude manier van denken en doen zijn opgevoed en opgeleid.

Jij als ondernemer bent vrij om je bedrijf in te richten zoals jij het wilt. Jij kunt er wél voor kiezen om jezelf op nummer 1 te zetten en je talenten als uitgangspunt te nemen voor de ontwikkeling van je bedrijf. Jij kunt kiezen voor een manier van ondernemen dat werkt voor jou.

Dat nog niet veel ondernemers dat bewust doen, is waarschijnlijk de onbekendheid van hun eigen talenten en de waarde hiervan. Het begint met nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden. En daar kan jij vandaag al mee beginnen.

Je hoeft niet radicaal het roer om te gooien

Liever niet zelfs. Het is verstandiger om stap voor stap te gaan ontdekken wat je talenten zijn en hoe je die kunt implementeren in een verbeterd business model. Het Clifton Strengths Center is ‘s wereld beste onderzoeksinstituut als het gaat om talenten. Tom Rath heeft in samenwerking dit instituut een zeer toegankelijk boek geschreven ‘Ontdek je sterke punten 2.0’.

In dit boek leer je je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes. Met behulp van de unieke toegangscode bij elk boek kun je de StrenghtsFinder-test zelf doen. Hieruit volgt een zeer volledig rapport over jouw talenten en hoe je die het beste in kunt zetten in je werk en je leven. Dit boek zal de manier waarop je naar jezelf en jouw bedrijf kijkt, zeker veranderen.

Merk jij dat je onvoldoende energie haalt uit het ondernemerschap en wil je dit veranderen? Het kopen van het boek en het doen van de test is een eerste zeer goede stap naar verbetering. Vind je het lastig om vervolgens je talenten te vertalen in een verbeterd business model? Geef me een seintje en ik help je met veel plezier verder.