Hoe kies je de juiste begeleiding bij de ontwikkeling van jouw bedrijf?

Wil jij je bedrijf verder ontwikkelen en zoek je begeleiding, maar weet je niet goed wat de beste keuze is? Wil je nieuwe stappen zetten, maar twijfel je over wat je precies nodig hebt om dat te realiseren? Of heb je misschien al geïnvesteerd, maar ontdek je dat dit eigenlijk niet brengt wat je zocht? In dit blog ontdek je welke elementen meespelen bij het kiezen van de juiste begeleiding bij de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Read More
De cyclus van de natuur helpt je bij het realiseren van je ambities

We weten allemaal ongeveer hoe het groeiproces bij appelbomen verloopt. In de winter is de fruitboom kaal. De aandacht is bij het proces in de wortels. Aan het begin van de lente is hij klaar voor de sprong naar buiten. Hij gaat bloeien. Even later valt alle bloesem van de boom maar in plaats daarvan komen de bladeren. Dit natuurlijke proces is een kringloop, de cyclus van de natuur. Als mens kan jij je meten aan het proces van de appelboom als het gaat om realiseren van dromen en ambities. Om van je wens naar werkelijk te werken.

Read More
Waarom voor het ontwikkelen van je bedrijf niet een eenvoudig stappenplan beschikbaar is

Een bedrijf is een complex web, óok als je het in je eentje runt. Het bestaat namelijk uit meerdere series verweven en verbonden processen, systemen en informatie die invloed op elkaar hebben. Het is niet mogelijk zomaar een enkel component eruit te lichten als taak, een probleem of een oplossing. Je hebt te dealen met dynamische situaties. Door dat web te analyseren lukt het je problemen hieruit te filteren.

Read More
Het Business Model Canvas in een notendop

Het Business Model Canvas is een multifunctionele tool die voor elk type onderneming uitermate geschikt is om die backbone van je bedrijf te definiëren. Als zelfstandig ondernemer heb jij toch ook graag zélf de touwtjes in handen? Na vandaag weet jij hoe! In dit artikel deel ik de basis van het Business Model Canvas met je. Door het Business Model Canvas te gebruiken krijg je eenvoudig grip op je huidige situatie en neem je meer regie over je toekomst.

Read More